Indemnizaţii „de lux” pentru creşterea copilului, în Bistriţa-Năsăud: Sume care trec de 3.000 de euro

După eliminarea plafonului pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului cea mai mare indemnizaţie plătită de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud a ajuns la suma de 15.059 de lei, adică peste 3.000 de euro.

 

Pe lângă aceasta, AJPIS Bistriţa-Năsăud plăteşte alte trei indemnizaţii în valoare de 14.000 de lei şi o alta de 11.000 de lei unor beneficiari din judeţ care se află în concediu de creştere a copilului.

 

„Mai avem alte 17 situaţii în care părinţii beneficiază de indemnizaţii de creştere a copilului cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Este vorba despre persoane care au lucrat în domeniul asigurărilor, în avocatură şi ca medici liber-profesionişti”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud, Ani Bob.

 

Conform raportului de activitate al instituţiei pentru anul 2016, prezentat în şedinţa colegiului prefectural de miercuri, un număr de 2.675 de persoane din Bistriţa-Năsăud beneficiază lunar de indemnizaţia pentru creşterea copilului, la finalul anului 2016 plăţile efectuate fiind de 31.609.778 lei.

 

„Atât indemnizaţia pentru creşterea copilului cât şi stimulentul de inserţie au fost modificate începând cu data de 1 iulie 2016 astfel, limita minimă a indemnizaţiei creşte la 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (1.250 lei salariul minim) faţă de 600 lei, cât era anterior şi limita maximă a indemnizaţiei este eliminată, aceasta fiind calculată la 85% din veniturile nete realizate”, a spus în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural directorul AJPIS, Ani Bob.

 

Părinţii care au decis să se întoarcă mai repede în câmpul muncii beneficiază de un simulent de inserţie, în Bistriţa-Năsăud fiind plătite 560 de astfel de stimulente în valoare totală de 3.596.364 de lei.

 

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost sistată, la sfârşitul lunii ianuarie, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed