10 locuri pe care trebuie să le vezi înainte să mori

Iata cateva locuri pe care ar trebui neaparat sa le vezi pe parcursul vietii.

 

  • 10: Raul subteran Puerto-Princesa din Parcul National din Filipine

 

Printre multelw puncte de atractie din Filipine, acesta este probabil cel mai important. Raul natural si navigabil are o lungime de 8,2 kilometri si este cel mai mare rau subterna din lume. Raul curge pe sub muntele calcaros Sf Paul. Raul este un centru de biodiversitate, o mica oaza de paradis care gazduieste anual turisti din intreaga lume.

 

  • 9: Golful Halong din Vietnam

 

Localizat in provincia Quang Ninh din Vietnam, golful Halong ofera un peisaj spectacular. Faimos in intreaga lume pentru apa, munti, pesteri si grote, Golful a fost declarat ca facand parte din patrimoniul UNESCO din 1994 si a fost numit nul dintre miracolele lumii.

 

  • 8: Templul Angkor Wat din Cambodgia

 

Angkor Wat este unul dintr-o multime de temple localizate in metropola antica Angkor. In interiorul tempului exista ilustrate scene din epicele poeme Mahabharata si Ramayana, texte sacre texte hinduite.

 

  • 7: Pavilionul Auriu, Japonia

 

Dintre sute de temple din Japonia, acesta are un exterior auriu extraordinar si este cel mai usor de recunoscut dintre toate. Cand este lovit de razele soarelui, a fost descris ca fiind cea mai frumoasa cutie de bijuterii din lume. Desi a fost ars in 1950, templul s-a ridicat din propria cenusa, ca un phoenix, in numai 5 ani.

 

  • 6: Insulele Galapagos, Ecuador

 

Cand te gandesti la Insulele Galapagos te gandesti la testoase uriase, iar ele sunt cu adevarat principala atractie. Aceste relicve de vietati salbatice si timpuri de demult, care l-au fascinat pe Darwin in 1835, nu s-au schimbat in timp. Exista 14 insule mari si multe insule mici care construiesc fascinantul arhipelag. Din pacate, turistii incep sa iti puna amprenata pe micul colt de paradis.

 

  • 5: Santorini, Grecia

 

Insula Santorini a fost creeata de o eruptie vulcanica si miturile din popor spun ca ar fi insula din Atlantis. Este o insula remarcabila, cu un peisaj ce incorporeaza formatiuni de pietre, sate mici si albe si plaje spectaculare. Exista chiar si relicve din vremurile trecute, cum ar fi teatre lasate de romani, piete si bai romane. Santorini este format dintr-o serie de insule si este un paradis care asteapta sa fie vizitat.

 

  • 4: Parcul Naţional Serengeti, Africa

 

Fiecare zi constituie un nou spectacol dramatic, jucat la o scara epica, pe campiile din Parcul National Serengeti din Africa. In jur de 1,5 milioane de animale, sute si mii de gazele si zebre se intalnesc aici cu leii, hienele si gheparzii. Sa experimentezi asa ceva, va fii cu siguranta experienta vietii tale.

 

  • 3: Teotihuacán, Mexico

 

In traducere, denumire inseamna „Locul unde omul devine Zeu”, este un oraș vechi aztec situat în Mexic în apropiere de orașul San Juan Teotihuacán care are ca. 45.000 de locuitori. Orașul, până la sosirea spaniolilor, va fi mai departe considerat de azteci un oraș sfânt, ca lăcaș unde se nasc zeii. Orașul după sosirea spaniolilor va fi cercetat prin anii 1900 prin săpături arheologice, aceste cecetări sunt îngreunate de lipsa inscripțiilor. Din anul 1987 Teotihuacán aparține de patrimoniul mondial UNESCO.

 

  • 2: Taj Mahal, India

 

Taj Mahal este un monument în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleum pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653, intr-un timp in care era greu de crezut ca o astfel de frumusete este posibila. În 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și până astăzi printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.

 

  • 1: Marele Canion, SUA

Repezintă un canion foarte lung, sinuos și adânc săpat de fluviul Colorado din Statele Unite ale Americii într-un platou înalt. Grand Canyon se regăsește aproape integral ca parte a Parcului Național al Marelui Canion, unul din primele parcuri naționale create în Statele Unite. Marele Canion este una dintre cele mai pretioase bijuterii ale lumii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed