20.000 de lei primă pentru fiecare angajat în parte. Cine a primit banii

Se oferă o primă generoasă pentru fiecare angajat în parte în cadrul unei companii. Cine poate să primească banii?

Compania de stat Transelectrica este cea aflată în centrul discuțiilor. Aceasta a fost subiectul unui raport dur al Curții de Conturi, care a evidențiat o serie de practici financiare discutabile și deficiențe în administrație.

Mai departe, printre descoperirile menționate în raport se numără acordarea de adaosuri salariale în valoare de peste 35 de milioane de lei și o primă de până la 20.000 de lei per angajat, fără a oferi o justificare adecvată.

Primele acordate au atins valori de până la 20.000 de lei per angajat, iar sumele au fost distribuite fără a fi însoțite de documente care să justifice scopul lor sau performanțele individuale ale angajaților.

20.000 de lei primă pentru fiecare angajat în parte. Cine a primit banii

Conform raportului, în perioada 2020-2022, Transelectrica a acordat adaosuri salariale fără a justifica scopul acestora și fără a menționa evenimente speciale sau sărbători legale conform contractului colectiv de muncă. Aceste adaosuri au totalizat 16.937 lei per angajat și au generat cheltuieli de peste 35 de milioane de lei pentru companie într-un interval de trei ani.

Raportul Curții de Conturi prin intermediul căruia s-a aflat de această primă, dar și de alte nereguli, evidențiază practic o serie de deficiențe în gestionarea financiară și administrativă a Transelectrica, subliniind necesitatea unei mai mari transparențe și respectarea strictă a prevederilor legale în ceea ce privește cheltuielile și remunerațiile angajaților și conducătorilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed