5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 24.10.2011

ZF: Trei zile cruciale. Suntem pregătiţi pentru ce e mai rău? Vedeţi aici cum poate trece România de la o creştere economică de 2% la recesiune. România va fi influenţată de deciziile care vor fi luate la nivel european şi trebuie să aibă pregătit şi un plan B, pentru scenariul negativ în care liderii europeni nu ar ajunge la un acord în privinţa combaterii crizei datoriilor din zona euro. Consecinţele nefaste nu vor ocoli România, urmând să se concretizeze în prăbuşirea exporturilor şi a consumului intern, tensiuni pe pieţe şi reintrarea economiei în recesiune.

Adevărul: Cum au lovit revoltele economiile din lumea arabă. Confruntările sângeroase din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii au adus pierderi de peste 55 de miliarde de dolari economiilor din regiune. Regele Abdullah al Iordaniei a subliniat zilele trecute necesitatea creării a 85 de milioane de locuri de muncă în regiune, în cadrul Forumului Mondial privind şomajul, stagnarea economică şi alte probleme care au declanşat revolte în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii. „Evenimentele din acest an au deschis calea schimbărilor pozitive, dar în multe locuri au creat dislocări economice dureroase”, a declarat Abdullah, arătând importanţa pe care o au investiţiile, crearea locurilor de muncă şi o mai bună guvernare.

Gândul: RECENSĂMÂNT 2011: Românii vor fi mai bogaţi cu 18%, rata şomajului se va dubla, iar salariaţii vor „duce în spate” mai mulţi pensionari. Pe hârtie, după recensământul populaţiei, fiecare român va fi mai bogat cu până la 18%, rata şomajului în România se va dubla, de la 4,89% în prezent la 10,15%, iar România va trebui să aibă mai puţini parlamentari. Acestea sunt doar câteva dintre consecinţele la care se aşteaptă statisticienii după efectuarea recensământului populaţiei care se va desfăşura după o nouă metodologie europeană.

Dailybusiness: Adio, angajari! Piata muncii din Romania, zdruncinata din nou. Prognozele de crestere economica sunt revizuite in scadere, principalii lideri ai Europei incearca sa gaseasca o solutie la criza datoriilor suverane, iar toata lumea vorbeste de un nou val al crizei.  In acest context, in Romania, piata muncii se pregateste de „un inghet”. Situatia economica internationala va avea un impact direct si vizibil asupra recrutarilor locale pentru ca in momentul in care, la fel ca in 2010, companiile internationale au probleme pe pietele lor cheie, care in mod traditional returneaza cele mai bune rezultate financiare, consecintele se simt si la noi, atat la nivel de cifre, cat si la nivelul politicilor HR.

EVZ: Al 13-lea summit de criză în doi ani s-a lăsat cu o amânare. Liderii Uniunii Europene au pregătit, ieri, la Bruxelles, deciziile grele privind salvarea zonei euro, care urmează să fie luate abia miercuri, în cadrul unei noi întruniri la nivel înalt. Liderii europeni s-au întrunit, ieri, la Bruxelles, pentru a găsi un numitor comun privind soluţiile de luptă împotriva crizei din zona euro care ameninţă tot mai mult să se extindă dincolo de graniţele Greciei. Este pentru a 13-a oară în mai puţin de doi ani când înalţii oficiali europeni organizează un summit de criză.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed