5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 28.04.2011

ZF: 2,1 milioane de români lucrează în 15 state europene. Cel puţin 2,1 milioane de români lucrează în statele membre ale Uniunii Europene, majoritatea în Italia, Spania şi Germania, aceasta fiind prima cifră oficială raportată de reprezentanţii Comisiei Europene. Austria şi Germania îşi vor deschide piaţa muncii pentru est-europeni începând cu 1 mai, însă nu şi pentru români şi bulgari, care vor mai avea de aşteptat până la începutul lui 2014. În prezent, în România nu există nicio instituţie care să aibă o evidenţă clară a numărului de români care lucrează în străi­nătate, deşi în ultimii ani mai multe organizaţii au încercat să moni­torizeze migraţia forţei de muncă locale spre Vest.

EVZ: Unde găseşti cea mai ieftină maşină second-hand
. Cele mai bune oferte de maşini rulate se găsesc la târgurile de profil. Cei care nu pot cumpăra cu banii jos trebuie să apeleze la varianta mai scumpă a unui dealer sau a unei firme de leasing. Preţurile practicate de cele mai multe companii de leasing pentru bunurile recuperate de la clienţi sunt ceva mai mari decât cele ale maşinilor din târgurile specializate, pentru rulaje şi dotări similare. De exemplu, pentru o maşină Logan cu doi-trei ani vechime, firmele de leasing cer preţuri cuprinse între 3.500 şi 7.000 de euro, cu TVA inclus.

Adevărul: Finalul „Prima Casă 3“ i-a lăsat pe unii fără avans.
O parte dintre solicitanţii „Prima Casă“ au pierdut avansul plătit vânzătorului după ce banca i-a anunţat că fondurile alocate programului au fost epuizate. Deşi băncile au lansat alternative de finanţare la programul statului, avansul minim cerut, mai mare decât la „Prima Casă“, face ca acestea să nu fie o soluţie pentru toţi solicitanţii. În ultima lună, băncile comerciale înscrise în programul guvernamental au anunţat, rând pe rând, că au epuizat plafonul de garanţii alocat. În urmă au rămas solicitanţi cu documentaţia deja depusă, dar şi cu avansul plătit vânzătorului.

Gândul: Românii pot cere returnarea banilor pe RCA cumpărată online. Asigurătorii contrazic ordonanţa sau încearcă să o ascundă. Românii care cumpără de pe Internet servicii financiare, cum ar fi de exemplu asigurările RCA , pot primi banii înapoi, dacă se răzgândesc, în decurs de 14 zile, fără a plăti penalităţi. Deşi românii au acest drept, potrivit legislaţiei, încă de acum aproape trei ani, firmele care vând asigurări online recunosc faptul că nu au avut solicitări de rambursare a contravalorii poliţelor comercializate pe internet. Motivul? Clienţii nu ştiu că au acest drept.

Capital: Microsoft Windows a murit? Cifrele arată că nu. Mai țineți minte declarația de acum puțin timp a investitorului Roger McNamee potrivit căreia Microsoft Windows este un business mort? Deși declarația a fost primită cu bucurie de utilizatorii Linux sau Apple, cifrele din graficul de mai jos par să-l cotrazică pe investitor: Windows e încă departe de groapă, iar o  comparație cu vânzările Apple de licențe ale iOS aproape că nici nu are loc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed