Între 154 şi 700 de primării riscă să intre în insolvenţă (video)

Reforma nu va însemna şi cheltuieli bugetare reduse, spune preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea.

Numărul primăriilor care riscă să intre în incapacitate de plată variază de la oficial la oficial. Cert este că circa 700 de unităţi administrativ teritoriale au probleme financiare.

„Sunt între 154 si 700 unităţi administrative care au probleme cu achitarea cheltuielilor. Sunt localitati care au un grad de colectare de 11,02% si sunt localitati care au un grad de colectare de 131%. Pot să vă spun că la un grad de colectare mai mic de 50%, sunt 154 de unităţi administrativ teritoriale. Cu un grad de colectare cuprins intre 50- 70%, sunt 628 de primării. Din aceasta zona pot sa vina acele localităţi care au probleme cu asigurarea cheltuielilor de personal”, a declarat la Business Box Marius Martinescu, secretar de stat MIRA, PDL.

Confirmarea a venit şi din partea preşedintelui Asociaţiilor Comunelor din România, Emil Drăghici.

„Sunt poate peste 1000 de comune care nu au bani de functionare şi aşteaptă cu mâna întinsă la vreo Hotărâre de Guvern poate le pică ceva bani”, a spus Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Guvernul îşi doreşte restructurarea administraţiei publice. Reforma prevede asigurarea banilor necesari primăriilor pentru funcţionarea optimă. Însă bugetul de stat nu va avea de câştigat extrem de mult din această reformă, spune preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea.

„Dacă se face restructurarea numai la nivelul administraţiei locale, indiferent ce reduceri de personal vor fi, reducerile bugetare cu cheltuielile de personal vor fi foarte mici”, este de părere preşedintele UNCJR, Liviu Dragnea.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed