Consiliului Concurenţei: Excluderea pentru doi ani a ING şi Allianz-Ţiriac de la repartizarea aleatorie pe pilonul II, încalcă legea concurenţei

Punctul de vedere al autorităţii vine la scurt timp după ce Asociatţa pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), ING şi Allianz-Ţiriac au câştigat în instanţă pe 19 ianuarie suspendarea acestor dispoziţii ale arbitrului pieţei de pensii private.

„Pentru a nu aduce atingere dispoziţiilor art. 9 din Legea concurenţei nr. 21/1996 intervenţia autoritaţilor publice pe piaţa trebuie să se limiteze la ceea ce este strict necesar pentru buna desfaşurare a activităţii în cauza şi să se justifice în mod obiectiv. (…) eliminarea concurenţilor cu o cotă de piaţă mai mare de 20% de la algoritmul de loterie este o restricţie suplimentară în sarcina unora dintre fondurile de pensii, restricţie ce nu poate fi considerată ca o cerinţă strict necesară pentru buna desfaşurare a activităţii pe această piaţă şi pentru a proteja interesul consumatorului de a beneficia de o administrare cât mai eficientă a resurselor alocate”, a precizat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei. Citeşte articolul integral pe Hotnews.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed