ZEW: Indicele încrederii în Germania a crescut în aprilie pentru prima oară în 7 luni

0

Scăderea şomajului, dar şi slăbirea monedei europene au îmbunătăţit în aprilie perspectivele economice ale Germaniei. Potrivit institutului de cercetare ZEW, indicele încrederii în economia Germaniei s-a majorat în aprilie la 53 de puncte de la 44,5 în martie. Avansul a fost semnificativ mai mare decât estimările specialiştilor. Este, de asemenea, prima oară în ultimele şapte luni când perspectivele Germaniei s-au îmbunătăţit.

Analiştii atrag atenţia că, deşi revenirea economică a Germaniei a stagnat în trimestrul patru din 2009, pe fondul iernii grele, ultimele semnale indică o reluare a procesului de creştere. De exemplu, grupul Daimler, numărul doi în lume pe piaţa maşinilor de lux, şi-a majorat prognozele de profit pentru divizia Merzedes-Benz şi pentru cea de camioane. Şi asta după ce a comunicat rezultate peste aşteptări în primul trimestru.

Perspectivele economice ale Germaniei sunt trase însă, în jos, de criza din Grecia, care nu a fost rezolvată nici după ce miniştrii de Finanţe ai zonei euro şi FMI au căzut de acord să împrumute ţara cu 45 de miliarde de euro.