Ambasadorul Franţei: Sunt şi alte impozite care pot fi modificate

0

„Nu este tocmai adevărat că Franţa critică majorarea taxelor. Poziţia guvernului francez este că fiecare ţară este pe deplin suverană şi este liberă să scadă sau să crească taxele. Preşedintele Sarkozy a amintit acest lucru la Summit-ul de la Toronto: fiecare ţară este suverană. Ceea ce Franţa a încercat să spună este că trebuie să fie o puternică coordonare politică şi economică în lume, împotriva crizei. Ţările din Europa sunt interdependente. Politica pe care Franţa încearcă să o impună în Europa şi chiar în lume este o mai mare guvernanţă economică pentru a ne opune împreună crizei economice. Şi dacă este posibil să punem în aplicare politici de relansare”, a declarat la Realitatea TV ambasadorul Franţei.

Henri Paul a subliniat că problema României este că cheltuielile publice sunt prea ridicate în raport cu încasările: „Trebuie în acelaşi timp să scădem cheltuielile şi să creştem încasările. Avem mai multe modalităţi de a creşte încasările. Putem să umblăm la impozite şi cred că atunci când guvernul român a ales să ridice TVA a fost pentru a creşte imediat încasările. Dar cred că sunt şi alte impozite care pot fi modificate. Este evident că trebuie făcute investiţii pentru a relansa creşterea economică în România”.

Ambasadorul Franţei a amintit şi de unele măsuri pe care Franţa le-a luat pentru relansarea economică: „Constat că în ansamblul ţărilor europene, tendinţa este de a scădea cheltuielile publice. Franţa a anunţat un mare plan care va permite până în 2012 să economisim mai mult de 10 miliarde. Franţa a anunţat şi că va diminua nişele fiscale, adică avantajele care sunt date unor categorii aparte”. Citeşte mai mult pe Realitatea.NET