Gitenstein, ambasadorul SUA: România a luat o decizie „de natură pur economică” în privinţa avioanelor F16

Întrebat ce opinie are despre faptul că România a renunţat la programul de achiziţionare de avioane F16, Gitenstein a spus : „A fost o decizie de natură pur economică. Forţele dumneavoastră aeriene au cerut F16, iar noi le-am oferit. Noi vroiam să vindem F16, nu vroiam să finanţăm vânzarea lor. Nu ne-am permis s-o facem şi ţinând cont de «credit rating»-ul dumneavoastră nu am dorit să facem acest lucru. Aşa stând lucrurile, România a luat singura decizie pe care putea s-o ia – nu a cumpărat F16”, a explicat ambasadorul în cadrul unei emisiuni la ProTV, relatează Mediafax.

Întrebat dacă i s-a transmis vreo dată la care România ar putea relua acest program, el a spus că este o problemă dificilă, legată de regulile aplicabile în acest caz.

„Este o întrebare complicată legată de modul în care pot fi redeschise discuţiile. Teoretic este posibil, poate chiar şi în cadrul cererii actuale, existente, prin extinderea acesteia…(…) Cred că este un subiect la care să ne uităm din nou peste şase luni pe baza «credit rate» -ului dumneavoastră”, a mai spus diplomatul.

Emil Boc a declarat, la începutul lunii august că Guvernul nu dispune de bani pentru avioanele F16, răspuns oferit la doar două zile după expirarea termenului până la care România trebuia să achite o primă tranşă de bani. Citeşte mai mult pe www.mediafax.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed