Boagiu: Planul de redresare a CFR Călători nu ia în calcul scumpirea biletelor

0

Guvernul a aprobat, miercuri, bugetele mai multor companii de stat cu o excepţie: bugetul propus pe 2011 pentru CFR Marfă. Premierul a cerut ministrului Transporturilor să refacă documentul, deoarece acesta prevedea că societatea va încheia anul cu pierderi. Anca Boagiu crede că bugetul respins a fost, de fapt, cel mai bine realizat.

 

„Fiecare dintre cele trei companii are în spate un plan de redresare. Cel care l-a propus, CFR Călători conduce la pierderi zero! Calculul nu este făcut cu scumpirea tarifului! Planul lui CFR Marfă eu aş spune că e cel mai bine realizat, chiar dacă ieri nu a fost aprobat în Guvern pentru că numai pierderea înregistrată am reuşit să o reducem în ultimile luni cu 74% graţie managerului pe care îl are compania!”, a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

 

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor au datorii uriaşe. CFR Infrastructură are datorii către stat şi către firme de 6 miliarde de lei, CFR Marfă de aproape un miliard, iar CFR Călători are datorii de peste 700 de milioane de lei. Citeşte articolul