Ce spune Isărescu despre noul Cod Civil

„Remarc faptul că în noul Cod Civil s-a urmărit protejarea clienţilor băncilor care au contracte de credit în derulare, cât şi a celor care au deschise conturi de card sau de salarii. Concret, s-a stabilit în cazul băncilor obligaţia de a trimite clienţilor extrase sau rapoarte de cont gratuit, cel puţin o dată pe lună, prin scrisoare poştală recomandată.”, a menţionat Isărescu.

Guvernatorul BNR consideră că „va fi o mare avalanşă pentru cei care ţin vreo 300 de conturi, pentru cei care îşi ţin banii prin toate toate băncile şi îi plimbă dintr-o parte în alta”.

Isărescu crede că va fi o adevărată risipă de hârtie. „Ca ecologişti, suntem total împotriva unui asemenea abuz şi măsurăm numărul de copaci care sunt tăiaţi prin avalanşa asta de scrisori recomandate. În cazul meu, umplerea cutiei poştale cu tot felul de recomandate de la bănci m-a determinat să îmi ţin banii doar la două bănci. Dacă ţii cont în fiecare lună câtă hârtie se consumă… Totuşi, este şi aceasta o prevedere modernă”, a mai spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a explicat că, atunci când un client constată, prin citirea extrasului de cont, o neconcordanţă a operaţiunii derulate de el, va putea să conteste operaţiunile înscrise, iar o astfel de măsură va diminua riscul unor eventuale conflicte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed