Teodor Ancuţa cere modificarea Legii 297

„De aproximativ şase luni suntem în discuţii cu diferite burse pentru a dezvolta piaţa de capital românească şi bursa de la Sibiu, în special. Nu am putut face paşi mari datorită faptului că în legea 297 există prevederea prin care indiferent de deţinerile pe care le are un acţionar nu poate să voteze cu mai mult de 5% . De aceea, toate bursele europene nu au fost de acord cu această prevedere. Acesta este motivul pentru care am cerut modificarea legii printr-o Ordonanţă de Guvern, pentru a accelera intrarea în vigoare a acesteia, astfel să nu mai aşteptăm modificarea legii prin Parlament, care ar dura aproximativ 6 luni. Modificarea este bună şi pentru Bursa de Valori Bucureşti”, a precizat oficialul BMFS.

Teodor Ancuţa afirmă că nu mai există niciun secret faptul că se duc  tratative cu mai multe pieţe, cum ar fi Eurex, Euronext, Bursa din Polonia . „Noi purtăm discuţii şi avem scrisori de intenţii, care încă nu sunt semnate şi care nu vor fi semnate până nu vom rezolva acestă problemă. Din acest motiv am încercat şă mergem mai rapid şi am fost la domnul prim-ministru Tăriceanu, să încercăm să rezolvăm printr-o Ordonanţă de Guvern, această adăugare numai cu excepţia altui operator de piaţă, şi atunci problema legii este rezolvată”, a susţinut preşedintele Bursei de Mărfuri Sibiu.

„Din trimestrul patru, la Bursa din Sibiu, vom introduce 8 noi active suport IMOEB, IMOTRUST, Alba Lact, Armax Gaz, Interminal Electrica samd, şi  încercăm să rezolvăm în acest fel şi creşterea lichidităţii.   Suntem în discuţii cu fondurile de investiţii şi fondurile de pensii. Ne dorim ca acestea să se implice mai mult în piaţa derivatelor şi sperăm să crescă lichiditatea. Mai sperăm ca anul acesta să avem o platformă de spot şi dorim să fim pregătiţi să tranzacţionăm spot. Am depus la CNVM toate regulamentele de tranzacţionare a pieţei spot. Ne trebuie această platformă. Dacă nu vom reuşi să modificăm legea, atunci va fi o altă variantă, vom împărţi comisionele cu o altă bursă din Europa cu care vom deveni parteneri în viitor”, a mai declarat Teodor Ancuţa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed