Aurul a coborât sub 1.500 de dolari uncia, cea mai scăzută valoare din 2011

Contractele futures pentru aur cu livrare în iunie au coborât până la 1.493,35 dolari uncia. În prezent, preţul unciei de aur este cu 22% sub nivelul record de 1.920,30 dolari înregistrat în luna septembrie 2011.

 

‘Amploarea scăderii a fost absolut uimitoare. Nu a existat niciun sprijin, este ca un cuţit care trece prin unt’, a declarat analistul Societe Generale, Robin Bhar.

 

Potrivit unei estimări a Comisiei Europene, Ciprul va fi nevoit să vândă o parte din rezervele sale de aur pentru a strânge 400 milioane de euro. Deşi cantitatea de aur ce ar urma să fie vândută de Cipru nu este mare, alte state îndatorate din zona euro precum Italia şi Portugalia ar putea să fie supuse la presiuni pentru a vinde şi ele o parte din rezervele lor de aur.

 

‘Informaţiile privitoare la o posibilă vânzare de aur de către Cipru atrag din nou atenţia asupra faptului că multe bănci centrale din ţările dezvoltate au vândut aur în ultimele decenii şi nu mai sunt atât de interesate să păstreze aur cum erau în trecut’, a declarat analistul Danske Bank, Christin Tuxen.

 

Pieţele financiare urmăresc în prezent rezultatele reuniunii de la Dublin a miniştrilor europeni de finanţe. Preşedintele Eurogrupului a anunţat că există toate elementele pentru a susţine un program de asistenţă financiară de 10 miliarde de euro pentru Cipru.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed