Declaratia 200 trebuie depusa la ANAF pana pe 25 mai

0

Astfel circa 600.000 de romani, adica persoanele care realizeaza venituri care provin din activitati independente (profesii liberale, PFA, venituri din brevete si inventii), cedarea folosintei bunurilor (inchirierea unui imobil sau a unui autovehicul), activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in timp real dar si alte activitati similare, au obligatia de a depune declaratia 200 model ANAF actualizat.

 

Prin completarea acesteia se realizeaza calcularea si impozitarea contribuabilului pentru veniturile provenite din aceste activitati.

 

Totodata prin completarea acestui formular puteti dona 2% din impozitul pe care oricum il platiti statului roman catre un ONG a carui activitate doriti sa o sprijiniti. Formularul de la linkul de mai sus are deja completate detaliile Fundatiei Refresh, organizatie cu o importanta activitate caritabila in ultimii ani. Puteti insa sa optati si pentru un alt ONG, completand urmatoarele detalii in campurile corespunzatoare ale formularului 200 – nume, CIF si cont IBAN.

Formulare necompletate gasiti pe site-ul ANAF sau la sediile ANAF unde trebuie depuse.

 

Termenul limita pentru depunerea formularului 200 este 25 mai 2015 pentru veniturile realizate in 2014.