„Am fost în stare de șoc când l-am întâlnit printr-un geam”

Alături de Marian Iancu, Tender era acuzat că a preluat nelegal controlul companiei CAROM SA Oneşti. DIICOT susţine în actul de acuzare că Tender şi Iancu au prejudiciat CAROM SA cu 1.400 de miliarde de lei vechi, prejudiciu stabilit pentru anul 2003, adică 43,7 milioane de dolari.

Nicole Tender, soția omului de afaceri , a vorbit în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt” de la B1 TV, moderată de Cătălin Striblea, despre pedeapsa pe care soțul său a primit-o – 25 de ani și două luni pe care instanța a hotărât-o în „17 ore și 27 de minute”.

Nicole Tender a vorbit pe un ton ironic despre seriozitatea cu care judecătorii au tratat dosarul în care a fost condamnat soțul său.
”Acest dosar este format din trei dosare. S-a studiat cu foarte mult interes acest dosar. Și pedepsele au fost la fel. Primul dosar e Carom, al doilea este de fapt o parte din dosarul RAFO, iar al treilea, din 2011,privea un cetățean turc pe care nu l-a văzut nimeni niciodată. În luna septembrie 2012, cei de la DIICOT au spus că l-au gasit pe teritoriul Macedoniei și că se va iăncerca extrădarea lui, dar omul nu a apărut niciodată. Turcul este condamnat”, a povestit Nicole Tender în emisiunea lui Striblea.

”Azi l-am gasit foarte trist, suparat. Cred că abia acum a înteles ce se întamplă cu adevărat. Este un pic furios. Și eu am fost în stare de șoc cand l-am întâlnit printr-un geam. Va fi mutat la penitenciar de maximă siguranță. Va executa 12 ani și șapte luni de închisoare. 25 de ani și 2 luni e pedeapsa, la care s-a aplicat articolul 19, care o reduce la jumatate. 12 ani și 7 luni. Probabil iese în 6 ani și 9 luni, că anul viitor face 60 de ani”, a mai susținut soția lui Tender.

Ea a mai precizat că Ovidiu Tender își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță, dat fiind că pedeapsa este mai mare de zece ani, iar legislația nu distinge între motivele pentru care oamenii sunt condamnați la astfel de pedepse. Astfel, a mai precizat ea, soțul ei va fi închis alături de criminali.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed