Dacă Mark Zuckerberg era român, ar fi dat statul faliment, așa cum susține Olguța Vasilescu?

0

Jurnaliștii de la Factual, un site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, a verificat corectitudinea afirmațiilor ministrului Muncii și a descoperit că este falsă. Nu numai că indemnizația de creștere a copilului acordată unui Mark Zuckerberg român nu ar fi falimentat statul, dar suma pe care acesta ar fi primit-o nu este atât de mare cât a lăsat ministrul să se înțeleagă.

 

 

Potrivit paginii web a Securities and Exchange Commission a SUA, care face publice datele fiscale ale companiilor americane, Mark Zuckerberg are lunar lunar de la Facebook, în ultimii 3 ani, venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură în valoare de 1$.

 

Astfel, în România, Mark Zuckerberg ar fi primit o indemnizație pentru creșterea copilului în valoare de 1232,5 lei, sub suma medie plătită de statul român pentru drepturi curente priving indemnizația de creștere a copilului.

 

Acest lucru se datorează faptului că, la calcularea indemnizațiilor, nu se pot lua în considerare veniturile pe care un părinte le încasează din dividendele companiilor sale.

 

Citește analiza completă aici