Banca Națională, contract cu o firmă controlată de SRI: ce trebuie să facă oamenii spionilor

0

Contractul, atribuit prin negociere fără anunţ de participare, are o valoare de 913.143 de lei, fără TVA, astfel că suma finală ajunge la aproape 1,09 milioane de lei, potrivit site-ului de achiziţii publice e-licitaţie.ro, informează News.ro.

 

RASIROM proiectează şi produce sisteme integrate de securitate pentru instituţiile de stat de interes strategic.

 

Înfiinţată în anul 1995, regia a început un an mai târziu realizarea sistemelor de securitate pentru toate sucursalele BNR din ţară.

 

În anul 1999, a demarat sistemul de securitate integrat pentru clădirea sediului central al Băncii Naţionale, situată pe strada Doamnei, nr. 8, din Bucureşti, a cărui implementare a fost finalizată în anul 2000.

 

RASIROM s-a mai ocupat, printre altele, de securitatea Palatului Parlamentului, a Palatului Cotroceni, precum şi de cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

Regia SRI se aşteaptă în acest an la un profit de peste 1,7 milioane de lei, în creştere cu 58% faţă de anul trecut. Totodată, şi-a planificat venituri din exploatare de 35,37 milioane de lei, cu 28% mai mari, acelaşi avans fiind estimat şi pentru cheltuieli, care ar urma să ajungă la 33,63 milioane de lei.

 

La finalul anului trecut, compania avea 91 de salariaţi.