„Ograda cu struţi”, afacere cu profit de 100.000 de euro anual, pornită cu banii din nuntă

În anul 2009, Anca şi Marius Farcaşiu au cumpărat două femele de struţ şi un mascul, iar în prezent au 30 de familii, sacrificând, în fiecare an peste 1.000 de păsări.

 

„Înainte să ne apucăm de această afacere am trimis câteva e-mailuri în Germania, Franţa şi Olanda să vedem dacă cineva e dispus să cumpere carne de struţ. Am fost surprins să primim înapoi câte tone le putem livra pe săptămână. În secunda doi m-am apucat de această afacere cu struţi, pregătind ograda, fără să mă mai gândesc unde vreau să ajung. Era clar că acolo voiam să ajung”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Marius Farcaşiu.

 

Antreprenorul a adăugat că a reuşit să se dezvolte investind profitul şi dublând, astfel, de la an la an, numărul familiilor de struţi. Anul acesta a luat primul credit pentru a finaliza un abator în care sacrifică păsările.

 

”Am ajuns la 30 de familii. Cererea de carne de struţ a fost foarte mare. În prezent am ajuns să vindem în Germania şi Elveţia, dar şi în mai multe supermarketuri din România. Am intrat mai bine pe piaţă după ce am finalizat abatorul în care sacrificăm struţii. De abia de o lună am dat drumul la abator şi rulăm undeva la 50 de animale pe lună, asta înseamnă 700-800 de euro rulaj per animal. Am ajuns la o investiţie totală de 1,1 milioane de euro, abatorul fiind 500.000 de euro”, a spus Marius Farcaşiu.

 

Cifra de afaceri a Ogrăzii cu struţi a ajuns, anul trecut, la 480.000 de euro, iar de anul viitor, datorită investiţiilor în abator, familia Farcaşiu mizează pe afaceri de peste un milion de euro.

 

”Preţul kilogramului de carne de struţ variază între 60 şi 140 de lei. Dintr-un struţ de 100 de kilograme recoltăm undeva la 30 de kilograme de carne. Dintre acestea, doar 18 kilograme sunt bucăţi mari care se pot vinde cu preţuri între 80 şi 140 de lei. Restul e carne din care se prepară salam şi mici”, a mai spus Marius Farcaşiu.

 

Struţii de la Sebeş sunt hrăniţi cu 70% lucernă şi 30% furaje produse în ferma proprie. Creşterea unui pui până la vârsta de nu an nu este foarte costisitoare, sub 100 de euro, spune antreprenorul.

 

În 2017, Ograda cu struţi de la Sebeş a ajuns să fie una dintre cele mai mari din România.

 

”Ferma noastră are circuit în închis. Aici se reproduc, aici sunt crescuţi şi hrăniţi cu reţetele noastre, iar apoi abatorizaţi, ambalaţi şi livraţi în supermarketuri”, potrivit lui Marius.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed