Când se SPARGE noua bulă a creditării?

După o serie de dezbateri legate de creşterea ce poate deveni periculoasă a creditării, băncile au păstrat, în trimestrul al treilea, condiţii relaxate de împrumut pentru credite ipotecare şi le-au înăsprit pe cele de consum.

 

La sfârşitul anului trecut şi la începutul anului acesta, se discuta despre riscurile asociate creditării imobiliare, după creşterea semnificativă a acesteia. Ulterior, s-a ajuns şi la împrumuturile de consum sau de nevoi personale, care nu sunt de regulă garantate şi care au asociate riscuri mari atunci când gradul de îndatorare al debitorilor depăşeşte 60% din venituri.

 

„Comparativ cu trimestrul anterior, în trimestrul al treilea din 2017 instituţiile de credit autohtone au relaxat într-o anumită măsură standardele de creditare pentru creditele ipotecare şi le-au înăsprit în cazul creditelor de consum“, se arată într-un raport al Băncii Naţionale (BNR). În fapt, băncile au luat act de recomandările BNR referitoare la creditare, care menţionează şi că se aşteaptă la o continuare la condiţii stricte pentru împrumuturile de consum şi la menţinerea celor pentru ipotecare.

 

mai multe, pe capital.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed