Aspecte de avut în vedere pentru achiziționarea unui apartament în condiții avantajoase

Compari Imobiliare este un portal online apreciat la nivel de țară pentru sursele importante ce le pune la dispoziția utilizatorilor, începând de la statisticile actualizate zilnic cu privire la prețurile de achiziții imobiliare și închirieri și până la varietatea de anunțuri și oferte ale unor agenții cu experiență în acest sector de activitate.

 

Achiziționarea unui apartament într-o manieră rentabilă și avantajoasă

Cei care deja au pornit în căutarea de apartamente de vanzare sunt în temă cu pașii pe care îi au de parcurs, de modalitatea cea mai potrivită de a analiza fiecare ofertă și alte astfel de etape. Spre exemplu, realizarea atentă a tuturor calculelor, precum și o previzualizare a unor costuri surpriză sunt lucruri de pus în față. Stabilirea unui buget, în raport cu posibilitățile fiecăruia, precum și adaptarea la ofertele de pe piață reprezintă alte aspecte de îndeplinit.

 

În general, anunțul imobiliar este cel care trebuie să furnizeze informațiile de principal interes pentru cumpărător: date despre apartament, suprafață, dotări, utilități, preț, imagini reprezentative, proiect. Este punctul de plecare pentru acesta, de unde pornește decizia utilizatorului de a verifica minuțios spațiul locativ în sine.

 

Înainte de a lua o decizie finală cu privire la casă, valabilitatea actelor trebuie de asemenea verificată, eventual existența unor nereguli ale acestora. În fapt, este modul prin care noul proprietar află detalii despre modul în care a fost ridicată construcția, dacă procesul a respectat normele legale, dacă există ipotecă sau datorii, dacă dispune de titlu de vânzare și dacă cel ce cumpără va fi proprietar unic.

 

Include suma stabilită și un loc de parcare sau mai sunt și alte spații incluse în preț? Cel care cumpără trebuie să cunoască toate aceste aspecte. Cea mai simplă modalitate de a evita stresul pe care întregul proces îl va produce este angajarea unei agenții imobiliare de încredere. Compari Imobilare are o secțiune ce include numeroase astfel de nume, fiecare putând opta pentru ajutorul pe care îl consideră cel mai potrivit, în funcție de orașul și zona în care plănuiește să se mute.

 

Există un anumit comision ce se percepe din valoarea finală a sumei ce se va plăti pentru apartament, de obicei de 1% sau 1,5%, după caz. Cei mai mulți caută spații în zonele cele mai accesibile, aprovizionate cât mai bine. După posibilitate și nevoi, se iau în calcul atât cartierele mărginașe din oraș, cât și zona de centru.

Cei pentru care un autoturism este indispensabil consideră potrivit și un loc aflat la distanță de centrul orașului, întrucât se pot deplasa fără prea mare efort. Lucrurile stau însă diferit în cazul celor care folosesc transportul public. Și alte aspecte trebuie luate în calcul: accesibilitatea la centre comerciale, magazine, spital, bănci etc.

 

Cei mai mulți preferă apartamentele noi, îndeosebi cele construite după Revoluție, pentru că implică mai puține cheltuieli de retușare a neregulilor, dar și pentru că au mai multe șanse de a le vinde peste ani, dacă plănuiesc să facă asta. De asemenea, informarea cu privire la calitatea vecinilor, siguranța pe care o asigură construcția în anumite condiții, calitatea instalațiilor, priveliște, disponibilitatea unei terase este urmărită de către cumpărătorii care vor să facă o investiție cât mai rentabilă.

 

Cei cu experiență în domeniul imobiliar pot specula ocaziile pe care le creează insolvența sau falimentul unor ansambluri rezidențiale pentru a face o investiție cât mai mică. Persoanele mai pragmatice în schimb se pot axa pe acele anunțuri postate de persoanele ce au o situație financiară mai dificilă sau care dețin spații aflate în proces de executare silită.

 

Pe compariimobiliare.ro se găsesc anunțuri din toate categoriile, astfel ca fiecare să identifice soluția cea mai rentabilă pentru sine.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed