TEODOROVICI e neputincios: Îi cere lui IOHANNIS să dea banii încasați pe chirie

0

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici (PSD), a recunoscut vineri ca statul roman nu este inca proprietarul casei din Sibiu care a apartinut familiei Iohannis, dar ii cere presedintelui sa returneze voluntar banii incasati drept chirie in perioada 2001-2015, ca sa dea un exemplu tarii.



In acelasi timp, Guvernul lucreaza la o amnistie fiscala.

Teodorovici a sustinut vineri o conferinta de presa pe aceasta tema, la o zi dupa ce Liviu Dragnea a cerut ANAF si Ministerului de Finante sa grabeasca procedurile pentru ca familia Iohannis sa dea statului roman „sutele de mii de euro” pe care le-ar datora dupa ce a pierdut definitiv procesul referitor la casa din Sibiu.

Ministrul de Finante a dat asigurari ca demersul sau nu este facut „la comanda cuiva”.

„Nu sunt genul sa actioneze la comanda”, a subliniat Teodorovici, precizand insa ca a facut o analiza si a avut o „discutie cu colegii de la ANAF”, dezvaluind totodata ca a primit date „azi noapte si azi dimineata” in legatura cu situatia respectiva.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut o serie de declarații de presă în care s-a arătat mai nervos ca niciodată. El a spus că este foarte îngrijorat de pasivitatea ANAF și i-a transmis președintelui ANAF, Ionuț Mișa, că trebuie să colecteze banii de la toți contribuabilii, inclusiv de la Klaus Iohannis.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM