Comerciantul cu țiței al statului comunist intră în faliment. Istoria zbuciumată a acționarilor

0

Tribunalul București a decis marți intrarea in faliment prin procedura simplificată a debitorului Petrolexportimport SA, numind lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Iopnescu și Sava SPRL potrivit unui anunț la Bursa de Valori București.

 

Petrolexportimport s-a înfiinţat în 1948, iar pe vremea comunismului era principala companie prin intermediul căreia se desfăşurau afacerile cu petrol ale ţării. Compania a fost deținută în ultimii ani de omul de afaceri Ovidiu Popescu, decedat în Statele Unite în 2011 și ulterior de Alexandru Popescu, fiul acestuia.

 

În urmă cu câțiva ani Petrolexportimport a provocat un scandal în urma intenției sale de a construi un turn de 40 de metri lipit de palatul Știrbey pe Calea Victoriei din București. Alexandru Popescu a fost protagonistul unui accident petrecut pe lacul Snagov cu o ambarcațiune de mare vitezăcare s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor câteva. Intrarea în faliment va lăsa numeroși români cu hârtii fără valoare reprezentate de cupoanele eliberate la privatizare de Petrolexportimport.