Ungaria: Deputați de opoziție, târâți pe jos și scoși cu forța din sediul televiziunii publice

0

Akos Hadhazy și Bernadett Szél, doi deputați independenți proveniți din Partidul verde LMP, au fost scoși cu forța de către gărzile de securitate din televiziunea MTVA din Budapesta, o acțiune puternic criticată pe net.

Evident șocați, aceștia au fost întâmpinați de polițiști amplasați în fașa clădirii, cărora le-au spus că vor să depună plângere.

„Nu este televiziunea privată a Fidesz (partidul național-conservator al premierului Viktor Orban), ci televiziunea poporului ungar, finanțată din impozite”, au subliniat deputații, care au transmis în direct incidentele pe Facebook.

Cei doi deputați fac parte dintr-un grup de circa 12 parlamentari de opoziție care s-au dus la sediul MTVA în cursul nopții în încercarea de a difuza un text cu revendicări, în marja protestelor care au reunit duminică 15.000 de oameni în capitala ungară.

Acest text cerea abrogarea controversatei legi privind orele suplimentare, a cărei adoptare, miercuri, a fost denunțată de ansamblul opoziției liberale, de stânga și de extrema dreapta și a provocat proteste cotidiene.

 

 

Articolul integral pe HOTNEWS