Guvernul şi-a dat derogare ca să poată MINȚI Parlamentul fără risc penal

0

Premierul şi ministrul de Finanţe vor scăpa în acest an de răspunderea că bugetul trebuie să fie realizat în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, respectiv o serie de reguli „de bună purtare” cu care ţara noastră a fost de acord, după criză, pentru a putea primi ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţioal (FMI).

 

Ordonanţa de Urgenţă pe fiscalitate adoptată de Guvern la finalul lunii decembrie introduce o serie de derogări pentru Viorica Dăncilă şi pentru Eugen Teodorovici, prin care cei doi vor scăpa de răspundere dacă bugetul pe 2019 nu respectă regulile pentru gestionarea eficientă a finanţelor publice.

 

Potrivit derogărilor aduse de OUG, prim-ministrul şi ministrul de finanţe îşi vor asuma răspunderea doar pentru corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Ei scapă, însă, de răspunderea ca datele din Legea bugetului să fie conforme cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, inclusiv respectarea ţintelor sau limitelor impuse de aceasta.

 

mai multe, pe adevarul.ro.