Se vinde un vechi celebru liceu din București. La licitație

0

Casa de licitații Artmark Historical Estate a scos la licitație trei imobile speciale din București, printre care vechiul sediu al liceului Tonitza, al căror preț total de pornire e de aproape cinci milioane de euro.

 

Cea mai valoroasă proprietate e fostul sediu al Liceului Nicolae Tonitza de lângă parcul Cișmigiu, al cărei preț de pornire e de trei milioane de euro. Monumentul istoric de clasă B a fost construit în 1895 în stilul eclectic al epocii, influențat de şcoala franceză de arhitectură. Clădirea are 18 camere și o suprafață utilă de 1.045 mp.

 

Fațada simetrică este împărțită în trei registre și decorată cu elemente de sorginte neoclasică: ancadramentele ferestrelor cu frontoane și arcade, pilaștri cu caneluri, ornamente ce oferă un aspect impozant edificiului.

 

Vila a fost consolidată și renovată în anii 2015-2016, cu păstrarea detaliilor originale, pe baza unei expertize realizate de specialiști în restaurarea monumentelor istorice. La exterior, imobilul dispune de o curte suficient de încăpătoare pentru a parca până la 20 de autoturisme.

 

Cei de la Artmark se așteaptă să obțină între 3,5 și patru milioane de euro.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET