ALERTĂ! Ungurii au obținut de la americani ceea ce noi doar visăm

0

Statele Unite ale Americii şi Ungaria au convenit să prelungească regimul de intrare liberă, fără vize, pe teritoriul SUA pentru cetăţenii unguri, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, după discuţii cu secretarul interimar american pentru securitatea internă (ministru de interne), Kevin McAleenan, luni, la Washington, informează MTI.

 

Şeful diplomaţiei ungare a menţionat cu acest prilej, referitor la problemele de securitate, că guvernele celor două ţări consideră o prioritate de vârf să-şi rezerve dreptul de a decide cui să-i permită intrarea pe teritoriile lor şi alături de cine doresc să trăiască. Apărarea ţării şi a cetăţenilor lor reprezintă de asemenea responsabilităţi cheie atât pentru Ungaria cât şi pentru SUA şi amândouă consacră eforturi considerabile apărării graniţelor, a remarcat Szijjarto.

 

Acesta a mai spus, în ce priveşte relaţiile economice bilaterale, că băncile de export-import din Ungaria şi din SUA au convenit să finanţeze în comun proiecte de investiţii ungaro-americane, ceea ce, a explicat Szijjarto, va permite companiilor din Ungaria şi din SUA să consacre şi mai multe resurse proiectelor de pe piaţa ungară, americană sau din ţări terţe.

 

Articolul integral pe CAPITAL