Mesajul emoționant transmis de Papa Francisc: Trebuie să învăţăm să împărţim între noi

0

Potrivit acestuia, pandemia de coronavirus ar trebui să ne determine să avem grijă de „cei vulnerabili, de cei strămutaţi şi de planeta noastră grav bolnavă”, a declarat vineri papa Francisc, citat de agenţia DPA.

Apelul suveranului pontif face parte dintr-un mesaj destinat Zilei Migranţilor şi a Refugiaţilor, marcată de Biserica Catolică în acest an la data de 27 septembrie, notează DPA, citată de agerpres.

„În 2020, tăcerea a domnit săptămâni întregi pe străzile noastre”, a spus papa Francisc referindu-se la măsurile de izolare impuse în toată lumea din cauza virusului.

„O tăcere dramatică şi tulburătoare, care ne-a oferit totuşi ocazia de a auzi strigătul celor vulnerabili, al celor strămutaţi şi al planetei noastre grav bolnavă”, a adăugat papa Francisc.

„Trebuie să învăţăm să împărţim între noi pentru a creşte împreună, fără a exclude pe nimeni. Pandemia ne-a reamintit că suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a subliniat liderul a 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.

„Pentru a conserva casa noastră a tuturor şi a o face să semene tot mai mult cu planul iniţial al lui Dumnezeu, trebuie să ne luăm angajamentul de a asigura cooperarea internaţională, solidaritatea globală şi implicarea la nivel local, fără a exclude pe nimeni”, a încheiat suveranul pontif.