ARAFAT propune, ARAFAT decide! Acesta este cel bine păstrat SECRET al PANDEMIEI

0

Au trecut mai bine de două luni de la decretarea pandemiei de coronavirus, România a intrat și a și ieșit din starea de urgență, însă cetățenii ei nu știu nici acum cine sunt cei care au decis restrângerea drepturilor. Guvernul a ajuns să secretizeze și numele specialiștilor din Grupul de suport tehnico-științific.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Ordonanțele militare emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în cele două luni de stare de urgență s-au bazat pe analizele Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. De comunicarea legată de criza COVID se ocupă Grupul de Comunicare Strategică. Iar deciziile privind blocarea unor site-uri care ar fi publicat știri false au fost luate, în starea de urgență, pe baza analizelor aceluiași GCS.

O serie de organizații neguvernamentale acuză Guvernul de lipsă de transparență și iau în considerare acționarea acestuia în justiție, pentru a-l obliga să facă publică lista exactă a membrilor. Mai mult, experții susțin că este nevoie de decizii ale instanțelor când vine vorba de cenzurare, nu de decizii administrative.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Grupul de Comunicare Strategică se ocupă de comunicarea tuturor măsurilor și informațiilor legate de pandemie. Cât de bine comunică? De câteva ori a emis erate, alteori, a raportat decese de COVID-19 la mai bine de o lună de la producerea lor. Grupul a fost înființat în baza Hotărârii numărul 2 din data de 24 februarie 2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență și este coordonat de Andi Manciu, consilier de stat, desemnat de premierul Ludovic Orban.

 

Articolul integral pe LIBERTATEA