Dezastru la Târgoviște! Rușii de la combinat dau foarte mulți oameni afară

0

Conducerea Combinatului COS Târgovişte a informat sindicatul din întreprindere despre concedierea colectivă a circa 1.200 de salariaţi, anunță Agerpres.

Conducerea combinatului deținut de o companie rusă, motivează concedierea prin situaţia generală a combinatului aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni, și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

„Nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri”, au susţinut reprezentanţii sindicatului Valahia Târgovişte, citați de Agerpres.

Sindicatul Valahia anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

COS Târgovişte este unul dintre principalii producători de produse din oţel din România.