Marea Britanie critică Twitter şi Instagram pentru că nu au eliminat rapid postările rasiste ale rapperului Wiley

0

Wiley este investigat de poliţie din cauza unor comentarii publicate vineri pe conturile sale de socializare, în care afirmă că evreii i-au exploatat în mod sistematic pe artiştii de culoare din industria muzicală.

”Postările antisemite ale lui Wihley sunt dezgustătoare”, a afirmat Patel pe Twitter.

“Nu ar fi trebuit să rămână atât de mult timp pe Twitter şi Instagram şi le-am cerut o explicaţie completă. Companiile de media socială trebuie să ia măsuri mult mai rapid pentru a elimina o astfel de ură dezgustătoare de pe platformele lor”, a scris Pate.

Un purtător de cuvânt al Facebook, companie care deţine Instagram, a spus: ”Ura nu îşi are locul pe Instagram. Am şters conţinutul care încalcă politicile noastre de pe acest cont şi am blocat accesul la acesta timp de şapte zile”.

Twitter a şters unele comentarii antisemite de pe contul lui Wiley. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Wiley, în vârstă de 41 de ani, al cărui nume real este Richard Cowie, a lansat în 2012 un single care s-a plasat pe primul loc şi a avut alte câteva melodii aflate între primele 10 hituri, la categoria de muzică grime, echivalentul rap-ului în Marea Britanie. Wiley a primit o distincţie din partea guvernului britanic în 2018, pentru contribuţia adusă muzicii.

Managerul de muzică John Woolf a anunţat că nu îl va mai reprezenta pe artist.