Creşteri puternice ale infecţiilor de Covid-19 în Spania şi Franţa

0

În Spania, numărul deceselor a urcat joi cu 140, la un total de 33.553, în timp ce în Franţa numărul decedaţilor a crescut cu 88, la 33.125 de persoane, faţă de 104 miercuri. Numărul total de cazuri de Covid-19 din Franţa a ajuns la 809.684.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ordonat miercuri introducerea de restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în Paris şi alte opt oraşe mari, unde se înregistrează cele mai multe cazuri de Covid-19.

În Spania, coordonatorul situaţiei de urgenţă medicală, Fernando Simon, a declarat joi că situaţia se stabilizează, dar că există diferenţe teritoriale importante.

Catalonia, care include Barcelona, al doilea mare oraş din ţară, a ordonat închiderea barurilor şi restaurantelor pentru o perioadă de 15 zile, în încercarea de aducere sub control a epidemiei. Noile restricţii, confirmate de justiţie, vor intra în vigoare vineri, la ora 1:00 a.m.

Capitala Madrid şi suburbiile acesteia au fost plasate în carantină parţială săptămâna trecută, iar locuitorii se tem de alte măsuri, mai drastice, care ar afecta economia.