Aqua Bilbor vrea să investească aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani şi jumătate ca să ajungă la o capacitate de producţie de peste 100 milioane de litri pe an

„Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată şi carbogazificată Izvoarele Călimani, are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani şi jumătate pentru a ajunge la o capacitate de producţie de peste 100 milioane de litri pe an la sfârşitul anului 2023”, anunţă compania.

Acest lucru va înseamna achiziţia de terenuri în vederea construirii unor noi capacităţi de îmbuteliere şi depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziţia de utilaje.

“În anul 2021, Aqua Bilbor şi-a propus să ajungă la o producţie de 20 milioane de litri şi o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de lei. Tot în cursul anului 2021, managementul şi-a propus să aloce 2,5 milioane de euro în construcţia unei hale de producţie şi a unei linii de îmbuteliere pentru ambalaje de cinci litri“, afirmă Constantin Degeratu, administrator al Aqua Bilbor.

Între anii 2022 şi 2023, managementul Aqua Bilbor şi-a planificat investiţii în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de producţie şi depozitare la peste 100 milioane de litri/an.

“Pentru acestă creştere vor fi necesare achiziţii de utilaje, hale pentru îmbuteliere şi depozitare, un teren de 30.000 de metri pătraţi şi surse noi de apă. De asemenea, în acest moment compania are 30 de angajaţi, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariaţi. Odată cu extinderea capacităţii de producţie la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, afirmă Cristian Şerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor.

Finanţarea pentru extindere provine din capital propriu, bănci şi fonduri europene.

Aqua Bilbor este compania care în anul 2019 a cumpărat Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală care din anul 2010 deţinea o fabrică în localitatea Bilbor din Judeţul Harghita. De la preluare, compania a investit în achiziţia de utilaje noi şi în modernizarea capacităţii de imbuteliere şi stocare pentru repornirea producţiei. Astfel, în ultimii doi ani investiţiile s-au ridicat la aproximativ cinci milioane de euro.

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziţionat în ambalaje de 0,5 litri, 1,5 şi 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată şi plată.

Conducerea companiei are în plan relansarea brandului de apă minerală naturală  Bilbor în categoria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munţii Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală şi pentru acviferele de apa minerală naturală bogate în minerale.

 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed