Publisherul revistei Forbes se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu o companie de investiţii care evaluează compania nou formată la 630 milioane de dolari

0

Forbes este una dintre cele mai vechi companii de media din Statele Unite. Magnum Opus Acquisition este condusă de Jonathan Lin, fost director la compania Point72, a miliardarului Steven Cohen.

Acordul va permite Forbes să profite în continuare de transformarea sa digitală, a anunţat Forbes Global Media Holdings.

În timp ce veniturile generate de ediţiile tipărite sunt în scădere, compania şi-a dublat evenimentele live şi alte francize majore, dintre care majoritatea au devenit virtuale în timpul pandemiei.

Forbes, cu sediul în Jersey City, a fost fondată în 1917 de B.C. Forbes, jurnalist de afaceri şi editorialist născut în Scoţia, care s-a mutat mai târziu la Johannesburg şi a lucrat la un ziar sud-african condus de scriitorul britanic Edgar Wallace.

Fiul lui Forbes, Malcolm, s-a alăturat revistei în 1945. După el, revista a fost condusă de fiul său Steve Forbes, în prezent preşedinte şi redactor-şef, care a încercat fără succes să candideze în alegerile primare republicane pentru preşedinţia SUA în 1996 şi 2000.

Compania Forbes a fost evaluată la 475 milioane de dolari, când grupul de investitori din Hong Kong, Integrated Whale Media Investments, a cumpărat o participaţie majoritară la aceasta, în 2014.

Forbes a fost, de asemenea, în discuţii cu alţi ofertanţi, inclusiv un consorţiu condus de investitorul în tehnologie Michael Moe, care i-ar fi permis să rămână în proprietate privată, a informat Reuters în aprilie.

Prin acordul de fuziune cu Magnum Opus Acquisition, Forbes se alătură altor firme media, inclusiv BuzzFeed, care a convenit o fuziune în iunie, şi Vox Media, care, de asemenea, urmăreşte o astfel de fuziune.

Semn al intensificării activităţilor în sectorul media, compania germană de publishing Axel Springer a anunţat joi că va achiziţiona site-ul de ştiri politice SUA Politico.

Acordul Forbes este de aşteptat să aducă încasări de 600 de milioane de dolari şi include o investiţie privată în acţiuni public (PIPE) de 400 de milioane de dolari.

Acţionarii Forbes vor deţine aproape 22% din compania combinată, presupunând că nu vor fi răscumpărate de investitorii Magnum, iar compania va rămâne cu 145 de milioane de dolari în numerar.