Managerul spitalului care a ars în Constanța a fost notat cu „foarte bine” pe linie în ultimii cinci ani

0

Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța în timpul căruia au murit șapte persoane în incendiul din secția ATI, a primit, în ultimii cinci ani, „foarte bine” pe linie în rapoartele de evaluare a activității, arată Info Sud-Est. A existat o singură excepție: Un consilier local PNL care a notat-o pe Stela Halichidis cu 0 și 1 la cele patru criterii punctate în evaluare.

Într-un răspuns transmis în baza Legii 544/2001 pentru Info Sud-Est, Primăria Constanța a făcut publice rapoartele de evaluare a managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Stela Halichidis, în mandatul căreia a avut loc un incendiu la secția ATI.

În urma incidentului din 1 octombrie, în timpul căruia au murit 7 persoane, managerul a fost demis. Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea administrației locale. Rapoartele de evaluare arată că Stela Halichidis a primit calificativul ”foarte bine” pe bandă rulantă în ultimii 5 ani, perioada consultată de Info Sud-Est.

Membrii comisiei de evaluare acordau punctaje pentru patru criterii: planificare, organizare, coordonare și control. În perioada 2016-2019, punctajul final a fost 5 (maxim), calificativul obținut fiind ”foarte bine”.

În ultima evaluare, din 2020, comisia i-a acordat un punctaj mai mic, de 4, dar calificativul a fost tot ”foarte bine”.