Gigacaloria se scumpește în Capitală de mâine. Nicușor Dan confirmă! Bucureștenii ar putea plăti dublu!

0

Consiliul General va stabili în ședința de mâine prețul pe care îl vor plăti bucureștenii pentru gigacalorie. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat, într-o conferință de presă susținută luni, că se scumpește gigacaloria în Capitală, dar nu a precizat procentul.

Potrivit surselor HotNews.ro, prețul pe gigacalorie ar putea crește de la 143 lei până la 280/330 lei.

Bucureștenii plătesc în prezent un preț de 143 lei/gigacalorie, după scăderea TVA la 5% de la începutul anului (anterior prețul era de 164 lei). Prețul aprobat al gigacaloriei este de 860 lei/ gigacalorie, diferența fiind plătită din bugetul municipalității.

„Poimâine se va scumpi gigacaloria în Capitală, dar vă las cifra să fie comunicată în ședința de Consiliu General care va avea loc miercuri”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Sunt discuții să se majoreze până la 280-330 lei.

Cel mai probabil va fi undeva la 300 lei”, au declarat surse pentru HotNews.ro.

Nicușor Dan a propus ca bucureștenii să plătească 280 de lei/gigacalorie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a propus în urmă cu două luni ca populația să plătească 280 de lei/gigacalorie, dar propunerea lui a fost respinsă de Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Necesarul de subvenție pentru a fi acoperită diferența dintre prețul real (860 lei) și cel plătit de populație (143 lei) este de peste 2,1 miliarde de lei. Subvenția aprobată prin bugetul pe 2022 este de circa 1 miliard, iar primarul general, Nicușor Dan, speră în continuare să primească un ajutor de aproape 1 miliard lei de la Guvern pentru a acoperi diferența.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuza pe Nicușor Dan la sfârșitul lui noiembrie 2021 că solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă.