Exxon Mobil şi Chevron vor cheltui miliarde de dolari în 2023 pentru proiecte petroliere

0

Deşi vor cheltui mai mult decât în acest an, va fi mai puţin de jumătate din suma de 84 de miliarde de dolari pe care au cheltuit-o în 2013, când preţurile petrolului erau tranzacţionate adesea la peste 100 de dolari pe baril, aşa cum a fost anul acesta.

Cele două grupuri dispund de fonduri mari, datorită preţurilor mari şi reducerilor de costuri anterioare şi au crescut drastic plăţile acţionarilor.

Accentul pe randamentul acţionarilor a dus la presiuni din partea Casei Albe. Administraţia Biden a criticat companiile petroliere pentru că nu şi-au crescut producţia de petrol pentru a ajuta la scăderea preţurilor pentru consumatori.

Totuşi, bugetele de anul viitor rămân în limitele stabilite de fiecare grup înainte de războiul din Ucraina.

Exxon a spus că va creşte investiţiile în proiecte anul viitor la 23 -25 de miliarde de dolari, de la 22 de miliarde de dolari estimaţi în acest an.

Chevron a declarat că intenţionează să cheltuie 17 miliarde de dolari, în creştere faţă de aproximativ 15 miliarde de dolari în acest an.

Creşterile includ noi fonduri pentru proiectele de reducere a emisiilor şi pentru a compensa impactul inflaţiei. Cheltuielile mai mari nu vor duce imediat la o producţie mai mare.

Exxon a spus că se aşteaptă ca producţia anul viitor să fie stabilă, la aproximativ 3,7 milioane de barili echivalent petrol pe zi (boed), în timp ce Chevron a prognozat o creştere anuală medie compusă mai mare de 3% până în 2026.