Dolj: Solarii şi culturi de căpşuni, cartofi, pepeni verzi şi galbeni, tomate, distruse de vântul puternic. Prefectul judeţului a dispus constituirea unei comisii care să evalueze pagubele – FOTO

„Până în acest moment Instituţia Prefectului Dolj a primit informări oficiale cu situaţia generată de vântul puternic din localităţile Desa, Călăraşi şi Dăbuleni, dar potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Agricolă Dolj ar mai fi alte 12 localităţi din judeţ afectate. Adresele celor trei UAT-uri menţionează că vântul puternic a produs pagube însemnate legumicultorilor din zonă (solarii distruse total sau parţial, culturi distruse). Ar fi vorba de culturi de căpşuni, cartofi, pepeni verzi şi galbeni, tomate”, informează, miercuri după amiază, Prefectura Dolj.

În condiţiile în care, conform autorităţilor, „numeroşi legumicultori” din judeţ sunt afectaţi, prefectul de Dolj, Dan Diaconu, a emis un Ordin pentru constituirea comisiei de evaluare a pagubelor produse în fenomenelor meteo, comisie care se va deplasa în teren pentru a analiza situaţia fiecărui fermier afectat. 

„De asemenea, Dan Diaconu, a luat legătura cu ministrul Agriculturii căruia i-a prezentat situaţia şi i-a solicitat sprijin în acest sens şi a ţinut legătura constant cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj pentru a se asigura că sunt urmate demersurile legale ce se impun în astfel de situaţii”; mai transmit oficialii Prefecturii Dolj.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed