Jolt Kerestely a ajuns la 89 de ani! Secretul longevității sale, sportul și munca: ”Nu a fost zi să nu alerg, indiferent de condițiile meteo”

0

Decanul muzicii ușoare românești, Jolt Kerestely împlinește astăzi 89 de ani.

Prolificul compozitor cu care a început muzica ușoară românească rămâne dedicat muncii sale de-o viață. Artistul ce a compus în lunga sa carieră peste 500 de melodii (muzică de teatru, film, desene animate, operetă și piese de muzică ușoară), continuă să muncească și la etatea sa, avându-l alături pe fiul său, Andrei Kerestely, în studioul de înregistrări de acasă.

Jolt Kerestely, o viață pentru cântec și sport .A fost portar de fotbal, baschetbalist, alergător și înotător

Născut în 1934, într-un sat din Harghita, a lucrat timp de trei decenii la Televiziunea Română, unde a fost regizor muzical. Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România de o jumătate de secol, Jolt Kerestely, autorul inegalabilelor cântece ”Copacul” (Aurelian Andreescu) ori ”Tăcutele iubiri” (Eva Kiss), continuă să facă mișcare fizică, sportul fiind parte din viața sa. A fost portar de fotbal, baschetbalist, alergător și înotător, pasiunea din urmă abandonând-o în urmă cu doi ani, până atunci fiind de întâlnit la bazinul stadionului Dinamo, în imediata vecinătate a casei sale.

Jolt Kerestely a ajuns la 89 de ani. Pasionat de alergat, a avut și cheia de la Stadionul Dinamo

”Când m-am mutat în casa în care stau și astăzi, aveam 41 de ani, Într-o zi mi-am dus copiii la tenis, aici, la Dinamo. Cât a ținut lecția lor m-am dus pe stadionul de fotbal să alerg. De atunci nu a fost zi să nu alerg, indiferent de condițiile meteo, mărind treptat distanța, ajungând la 5000m. Primisem și o cheie de la cei de la Dinamo să pot intra pe stadion”, povestește marele artist Jolt Kerestely care a participat la cursuri de cross pentru veterani, în țară și străinătate și care iubește și plimbările cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.