Obezitatea la copii, o mare problemă în România

0

Conform informațiilor de la Comisia Europeană, mai bine de jumătate dintre decesele din țara noastră au cauză factori de comportament, precum fumatul sau alimentația nesănătoasă. Suntem în situația în care 1 din 6 adolescenți este deja supraponderal sau chiar obez.

Potrivit adevărul.ro, cunoscutul medic Mihai Craiu, care este în prezent medic primar pediatru la Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, din Capitală, trage un semnal de alarmă pentru români. Potrivit acestuia, alimentația copiilor din țară este o problemă care trebuie rezolvată cât mai repede, deoarece numărul cazurilor de obezitate printre copii s-a dublat în ultimul deceniu. Acesta vorbește despre faptul că problema greutății în țara noastră va duce inevitabil la o catastrofă în cele din urmă.

Cadrul medical a spus că a observat personal creșterea alarmantă a numărului de copii care suferă de probleme de greutate. Sute de copii au ajuns în grija lui, de-a lungul ultimilor ani, cu diverse alte probleme, dar care aveau, pe deasupra, un alt lucru în comun, indiferent de situație. Este vorba despre o greutate mult peste numărul normal de kilograme pentru categoria de vârstă. Doctorul Craiu a precizat că mulți medici din țara noastră atrag atenția asupra acestei probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.