Angajatorii europeni oferă peste 200 de locuri de muncă pentru români. Lista posturilor disponibile

0

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a dezvăluit că aproximativ 240 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români, cu sprijinul EURES România, oferite de diverse companii europene. Aceste posturi pot fi atât cu contract pe termen determinat, cât și pe termen nedeterminat.

Conform informaţiilor furnizate de către AMOFM, cea mai mare parte a acestor oportunităţi se găsesc în Finlanda, cu un număr de 113 locuri de muncă. Printre acestea se regăsesc poziţii precum vopsitor pentru tratarea industrială a suprafeţelor, muncitor necalificat în agricultură – în culegerea de fructe şi legume, precum și maşinist CNC.

În plus, sunt disponibile alte 28 de locuri de muncă în Germania, incluzând poziţii de sudor, fizioterapeut, tehnician electronist şi lucrător în producţie – procesare produse din carne. Norvegia oferă 21 de poziţii, printre care electrician, măcelar și supraveghetor fermă. Spania vine cu 15 locuri, majoritatea pentru şoferi autocamion.

În Belgia, există 14 posturi disponibile pentru diverse roluri, cum ar fi tehnician reţele de telecomunicaţii, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie şi muncitor necalificat în agricultură. Estonia oferă 10 posturi pentru muncitori în construcţii, în timp ce Austria vine cu 5 poziţii pentru tehnicieni de producţie.

În Olanda sunt trei posturi de șoferi de autobuz

În Olanda, sunt disponibile 3 posturi pentru şoferi de autobuz, iar în Danemarca, există o poziţie pentru un proiectant inginer mecanic.

Conform comunicatului emis de AMOFM și citat de Agerpres, contractele de muncă pot avea o durată determinată între 1 și 12 luni, cu posibilitatea de prelungire, sau pot fi permanente. Experienţa şi/sau calificările în domeniu sunt solicitate pentru ocuparea acestor posturi, precum și cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză.