Şefii băncilor din SUA care cer ajutoare substanţiale din partea guvernului ar putea fi concediaţi

0

Astfel de concedieri ar putea fi făcute pentru ca guvernul SUA să fie sigur că interesele contribuabililor sunt protejate. Declaraţiile şefului Trezoreriei vin după ce guvernul a cerut demisia şefului General Motors (GM), Rick Wagoner.

”Dacă, în viitor, băncile vor avea nevoie de un sprijin excepţional pentru a putea depăşi actuala situaţie, atunci ne vom asigura că acest sprijin este oferit în anumite condiţii,” a spus Geithner, titrează BBC.

Guvernul SUA a fost aspru criticat pentru că a permis acordarea unor prime uriaşe directorilor AIG, după ce compania a primit mai mult de 170 miliarde dolari din partea guvernului.

În Europa, consiliul de administraţie al constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen l-a demis în martie pe directorul executiv Christian Streiff. Decizia a venit după ce Peugeot a afişat pierderi în 2008 şi a estimat că va rămâne pe roşu până în 2010.

De asemenea, fostul director executiv al Royal Bank of Scotland (RBS), Fred Goodwin, a fost aspru criticat pentru pensia record primită şi care se ridică la 703.000 lire sterline (1 milion de dolari).

Goodwin a renunţat la postul său în octombrie, după ce RBS a primit o injecţie de capital din partea guvernului britanic. Banca a anunţat deja 2.700 de disponibilizări în Marea Britanie şi a spus că va mări numărul concedierilor, în contextul în care vrea să taie costurile cu 3,7 miliarde dolari, în următorii trei ani.

Sursa:NewsIn

Citeşte mai mult despre criza financiară internaţională pe www.lumeaincriza.ro