A EXPLODAT prețul petrolului. Cât a ajuns să coste acum

0
12
A EXPLODAT prețul petrolului. Cât a ajuns să coste acum

Preţurile petrolului au urcat, marţi, cu aproape 5%, în urma informaţiilor că Arabia Saudită va reduce în mod voluntar producţia de petrol, în cadrul unui acord la nivelul statelor din OPEC+ de a menţine producţia neschimbată, pe fondul incertitudinilor legate de cerere în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 4,9%, închizând la 53,60 de dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a avansat cu 4,9%, la 49,93 de dolari pe baril.

Arrabia Saudită a decis că va reduce producţia în mod voluntar cu 1 milion de barili pe zi, în februarie şi martie.

Reducerile de producţie anunţate de Arabia Saudită fac parte dintr-un acord al OPEC+, pentru a convinge majoritatea producătorilor din cadrul OPEC şi pe aliaţii acestora să menţină producţia constantă, pe fondul temerilor că noile restricţii adoptate de guverne pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus vor afecta cererea de petrol.

Potrivit acordului, Rusia şi Kazahstan vor putea face majorări modeste ale producţiei de petrol, cu un volum combinat de câte 75.000 de barili pe zi în februarie şi în martie.