A plecat de la Steaua să câștige titlul cu Dinamo

Antrenorul sloven, Bogdan Kotnik, este singurul tehnician din ultimele decenii care a antrenat amândouă rivalele în același campionat.

O mutare mai puțin obișnuită în voleiul și în sportul românesc! Slovenul Bogdan Kotnik a antrenat-o pe Steaua până acum două luni, iar acum atacă titlul de campion cu Dinamo! El e printre foarte puținii tehnicieni din istoria sportului românesc care au antrenat marile rivale în aceeași ediție de campionat.

La 7 februarie, Steaua a anunțat despărțirea de antrenorul sloven. După doar o lună, acesta revenea în campionatul României, de data aceasta pe banca rivalilor de moarte, Dinamo!

„Am stabilit cu Steaua că nu vom mai continua colaborarea, iar după câteva zile am primit oferta de la Dinamo. Cum eram plin de energie, am decis să ajut Dinamo să-și atingă obiectivele” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Jucătorii dinamoviști recunosc au fost puțin mirați de această mutare.

„A fost o surpriză pentru mine. Sincer, nu mă așteptam, știam că Steaua a schimbat antrenorul și era liber. A fost o schimbare de bun augur și se pare că echipa merge bine în momentul de față” – Ciprian Matei, jucător Dinamo.

A plecat de la Steaua după o victorie cu Dinamo!

În mod paradoxal, despărțirea dintre Steaua și antrenorul sloven s-a produs după o victorie obținută în fața dinamoviștilor!

„Jucătorii m-au primit foarte bine. Din primul moment m-am simțit aici ca acasă. Am simțit susținerea jucătorilor, ei au reacționat foarte bine, le sunt recunoscător pentru cum au reacționat. Și au făcut ca primul nostru meci, contra Brașovului, să se încheie cu o mare victorie, așa că jucătorii nu au făcut decât să arate ce era în interiorul lor. Băieții au un moral puternic. Eu a trebuit doar să le reamintesc de ce joacă volei și că sunt valoroși” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

„A adus un plus de prospețime din partea noastră și băieții vor să dovedească și să dea tot ce e mai bun. A fost o situație interesantă să vină după ce ne-a învins” – Rareș Bălean, jucător Dinamo.

La Dinamo, Bogdan Kotnik s-a reîntâlnit cu doi dintre jucătorii cu care în campionatul trecut cucerea medaliile de argint împreună cu Steaua: Matei și Lakcevic.

„Am încredere în cei doi. Au fost anul trecut cu mine, știu exact ce au nevoie la antrenament pentru a da maximum la meci, așa că sigur e un mare plus că eu îi știu și ei mă cunosc. Dar eu nu vreau decât să ajut echipa să devină mai bună”.

A semnat pe două luni cu Dinamo

Acum, tehnicianul se află în plină luptă pentru titlul național. Dinamo va juca sâmbătă contra campioanei, Arcada, în primul meci al semifinalei play-off-ului. Iar Bogdan Kotnik crede în șansele de victorie ale jucătorilor săi.

„Dacă nu credeam în titlu, nu eram aici. Cei de la Arcada sunt campionii și noi vrem să le <<furăm>> titlul” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Săptămânile petrecute acasă au făcut ca dorul de familie să fie și mai mare pentru sloven.

„Despărțirea de familie a fost grea. Dar am vrut să semnez doar pentru două luni, așa că la începutul lunii mai mă voi întoarce acasă, să fiu cu familia, pentru că îmi lipsesc cu adevărat soția și fiul meu” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Pentru a-și mai liniști dorul de casă, tehnicianul recunoaște că vorbește de mai multe ori pe zi cu fiul său în vârstă de trei ani.

„Vorbesc cu el de două-trei ori pe zi. Are doar trei ani și chiar îmi lipsește. Așa că voi fi cu ei cât de curând se poate” – Bogdan Kotnik, antrenor Dinamo.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed