x


 • EUR
  4.5802
  USD
  3.8939
 • 19° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  59%
  Presiune

  34372 hPa
string(5) "banci"

Aceasta este cea mai mare PROBLEMĂ cu care se confruntă firmele aflate la început de drum

Cătălina Porojan, director Group Large Corporate BCR, a declarat, la Conferinţa Capital despre Antreprenoriatul Românesc, că “lipsește capitalul de creștere al companiilor aflate la început de drum”.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 19.06.2017, 16:58 | Actualizat: 19.06.2017, 16:58

„Companiile au proiecte cu potenţial mare, dar cu riscuri asociate mai mari, trasee mai greu de previzionat şi de multe ori dependente de proiecte intangibile. Băncile îşi asumă un rol important pentru că reprezintă sursa exclusivă de finanţare pentru companii din Romania”, a explicat Cătălina Porojan, director Group Large Corporate BCR.

 

Cătălina Porojan a menţionat că programul Start-Up Nation şi alte fonduri de garantare, oferă investitorilor încredere şi predictibilitate. „Este nevoie de un plan foarte clar de implementare care să arate că antreprenorii sunt pregătiţi să-şi adapteze acţiunile şi să-şi protejeze investiţia. În acest moment, piaţa românească este destul de lichidă, totuşi, investiţiile lipsesc, denotă o anumită precauţie. Acest lucru vine după o perioadă foarte dificilă, dar şi puţină încredere pentru viitor. Guverul şi mediul de afaceri se străduieşte să genereze creştere economică”, a explicat directorul Group Large Corporate BCR.