Aceștia sunt angajații fără SCRUPULE. Fac totul să avanseze

În viziunea celor intervievaţi, să acţioneze imoral înseamnă să ignore comportamentul non-etic din echipa lor sau al furnizorilor şi colaboratorilor, să furnizeze informaţii false echipei de management şi/sau să inducă în eroare auditorii sau organismele de reglementare şi control.

 

Condamnarea în instanţă este factorul principal care ar putea împiedica frauda şi corupţia, sunt de părere 82% dintre reprezentanţii companiilor româneşti sondate în cadrul cercetării.

 

Studiul arată că puţini dintre angajaţii români ar recurge la o raportare falsă a performanţelor lor: doar 3% dintre respondenţii români spun că ar transmite informaţii false echipei de management pentru a avansa în carieră sau pentru a primi o mărire de salariu. 16% dintre angajaţii intervievaţi spun că ar fi dispuşi să dea mită într-o situaţie de care depinde supravieţuirea companiei. Media este mai mică decât cea est-europeană (19%), însă mai mare decât cea din pieţele dezvoltate (11%).

 

„Companiile activează într-un mediu de business din ce în ce mai impredictibil. Nemulţumirile generale legate de efectele globalizării, instabilitatea politică şi creşterea economică încetinită chiar şi pe pieţele emergente pun presiuni enorme asupra companiilor. Cu toate acestea, ţintele de performanţă ale acestora rămân ambiţioase şi sunt nevoite să se reinventeze constant”, a declarat Simona Radu, director executiv Fraud Investigation and Dispute Services EY România.

 

Citește mai departe pe CAPITAL.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed