AcasăEconomieAcordul între SUA şi Rusia privind simplificarea regimului reciproc de vize a...

Acordul între SUA şi Rusia privind simplificarea regimului reciproc de vize a intrat în vigoare

Conform noului acord, Rusia elimină prevederea care le impune cetăţenilor americani să prezinte scrisori de invitaţie pentru a obţine o viză de afaceri, în timp ce turiştii vor trebui în continuare să facă dovada că şi-au rezervat un loc de cazare, potrivit Departamentul american de Stat, citat de AFP.

 

La rândul lor, SUA vor reduce taxele de viză de la 100 la 20 de dolari pentru cetăţenii ruşi, iar cele două ţări vor emite vize pentru intrări multiple valabile trei ani pentru oameni de afaceri şi turişti. Oficialii guvernamentali din ambele state vor putea primi vize pentru intrări multiple valabile un an.

 

Hillary Clinton şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au anunţat principalele prevederi ale acestui acord în iulie 2011 la Washington, însă data intrării în vigoare nu fusese fixată, parlamentul rus urmând să-şi dea acordul.

 

Departamentul de Stat a precizat vineri într-un comunicat că acest acord privind vizele ‘va permite contacte extinse şi va favoriza o mai bună înţelegere reciprocă’ a celor două societăţi.

 

Ministerul rus de Externe şi-a exprimat, sâmbătă, la rândul său speranţa că noul acord ‘nu numai că va asigura o dezvoltare activă a întregului complex de relaţii economie, culturale, ştiinţifice şi umanitare, ci va crea o bază favorabilă pentru o şi mai mare liberalizare a regimului bilateral de vize, inclusiv pentru eliminarea lor completă’.

Ultimele Articole