AcasăEconomieActivitatea fabricilor din China s-a contractat în mod neaşteptat în iulie, după...

Activitatea fabricilor din China s-a contractat în mod neaşteptat în iulie, după ce îşi revenise după blocajele cauzate de Covid-19

Indicele oficial privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI) a scăzut la 49,0 în iulie de la 50,2 în iunie, fiind sub pragul de 50 de puncte care separă contracţia de creştere, a anunţat Biroul Naţional de Statistică (BNS).

Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau ca indicele să se âmbunătăţească la 50,4.

”Nivelul de prosperitate economică din China a scăzut, fundamentul pentru redresare încă mai are nevoie de consolidare”, a declarat statisticianul principal al BNS, Zhao Qinghe, într-o declaraţie pe site-ul biroului.

Scăderea continuă a industriilor de petrol, cărbune şi topire a metalelor a fost unul dintre principalii factori care au tras în joc PMI-ul de producţie din iulie, a spus el.

Rezultatul estet cel mai scăzut din ultimele trei luni, cu contracţii ale subindicilor pentru producţie, comenzi noi şi angajare.

Producătorii chinezi continuă să aibă probleme cu preţurile ridicate ale materiilor prime, care presează marjele de profit, în timp ce perspectivele de export rămân umbrite de temeri legate de o recesiune globală.

Cererea slabă a limitat redresarea, a declarat Bruce Pang, economist-şef şi şef de cercetare la Jones Lang Lasalle, într-o notă de cercetare.

”Creşterea redresarea este lentă şi fragilă.

După o revenire în iunie, redresarea celei de-a doua mari economii din lume a încetinit deoarece focarele de Covid au dus la înăsprirea restricţiilor asupra activităţilor în unele oraşe, în timp ce piaţa imobiliară cândva puternică trece din criză în criză.

 

Ultimele Articole