Ada Meseşan: Părerea preşedintelui Băsescu privind desfiinţarea TVR, deşi pare radicală, e realistă

Meseşan a precizat că din prima zi de mandat în CA al TVR a propus „o reformă reală”, ce presupunea o restructurare la nivelul angajaţilor, al căror număr să fie redus cu cel puţin jumătate.

 

„Dacă am fi făcut acea restructurare, pe care am propus-o din prima zi a mandatului, nu s-ar fi ajuns aici – o instituţie în pragul falimentului, cu 3.400 de angajaţi şi cu 114 milioane de euro pierderi. Bineînţeles, pentru unii sună elegant să spună deficit. Raportat la această situaţie, opinia preşedintelui Băsescu este reală. Spun asta întemeiat, în calitate de fost membru în CA”, a mai spus Meseşan.

 

Ada Meseşan a precizat totodată că în aprilie anul acesta ea şi Nicoleta Nicolicea au fost singurele membre din CA care au votat împotriva raportului de activitate pe 2011 al TVR. „Am dat vot de blam conducerii executive a instituţiei, reprezentată de Andi Lăzescu şi de directorii din TVR”, a spus Meseşan.

 

Ea a mai precizat că pe 2011 s-au aprobat prin acte pierderi de 38 de milioane de euro, bani care nu puteau fi justificaţi, care s-au adăugat la pierderile anterioare, ajungându-se la 114 milioane de euro.

 

„Am dat un vot de blam deoarece am realizat că TVR este în colaps şi ori intră în faliment, ori în administrare specială. Ambele propuneri au fost respinse”, a mai spus Meseşan.

 

„Lucrurile puteau fi rezolvate (în TVR n.r.), dacă se dorea. (…) A fost o instituţie înţepenită. Le-am spus de atâtea ori colegilor mei: «Parcă suntem într-un sanatoriu»”, a spus Ada Meseşan, precizând că este de acord cu părerea preşedintelui Traian Băsescu, pe care o consideră dură, dar corectă şi realistă.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, el afirmând că acest post de televiziune a ajuns „o afacere” şi dând exemplul unei „televiziuni care funcţionează” în două camere şi este mai dianamică decât postul public.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed