x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(8) "sanatate"

Fady Chreih, CEO al Regina Maria: „Odată ce câştigi 5.000 de lei net pe lună, n-ar mai trebui să mai ceri nimic de la niciun pacient“

CâŞtigul lunar net al unei asistente medicale în spitalele din reţeaua Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, poate să ajungă în medie la 5.000 de lei, la acelaşi nivel cu unităţile de stat, după ce operatorul privat a mărit salariile asistentelor cu 25% pe fondul creşterilor din sistemul public.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.05.2017, 16:06 | Actualizat: 25.05.2017, 16:14

După ce în ultimii ani medicii şi personalul medical de la stat mergeau spre sectorul privat, unde veniturile erau mai mari, în prezent asistăm la un un fenomen invers, iar în urma presiunii creşterilor salariale, operatorii privaţi cresc veniturile asistentelor pentru a ţine pasul cu spitalele de stat. „Am făcut acest lucru proactiv, în momentul în care am ştiut că se va da legea, am făcut creşterea. În continuare, din păcate există plăţile informale în spitalele de stat”, a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria. El a explicat că există diferenţe între salariile asistentelor medicale din spitalele reţelei şi policlinicile pe care le are, pentru că în spitale este presiunea mai mare, se oferă sporuri, se fac gărzi. Totodată, cerinţele pentru personalul medical din spitalele private diferă faţă de cele de la stat. „La noi (Regina Maria – n. red.) se munceşte mai mult decât la stat. O asistentă la noi munceşte mai mult, productivitatea e mult mai ridicată şi respectăm toate normele referitoare la asistente la un număr de paturi, la număr de pacienţi. Noi monitorizăm dacă a venit la timp, dacă a fost drăguţă. Din păcate, nu se întâmplă acest lucru şi la stat”, a spus Fady Chreih, citat de ZF.ro.